Nova usluga – Aplikacija hijaluronske kiseline u mokraćni mjehur

PS_urologija

Aplikacija hijaluronske kiseline u mokraćni mjehur – nova usluga

Patite li od oboljenja mokraćnog mjehura, aplikacija Hyacysta mogla bi biti prikladno rješenje za Vaše tegobe.
Najčešće indikacije za primjenu Hyacysta su:

• akutni recidivni ili kronični bakterijski cistitis
• radijacijski cistitis (cistitis kao posljedica terapije zračenjem)
• intersticijski cistitis
• kronični bolovi u zdjelici – sindrom bolnog mokraćnog mjehura
• druge bolesti koje mogu dovesti do oštećenja glikozaminoglikanskog sloja.

Hyacyst je pripravak za direktnu primjenu u mokraćni mjehur čija je djelatna tvar hijaluronska kiselina. Hijaluronska kiselina sudjeluje u izgradnji tzv. glikozaminoglikanskog (GAG), prirodnoga zaštitnog sloja sluznice mokraćnog mjehura, koji štiti stijenku mokraćnog mjehura od nadraživanja sastojcima iz mokraće. Oštećenje glikozaminoglikanskog sloja jedan je od mogućih uzroka bolnih stanja mokraćnog mjehura i tegoba s mokrenjem koja prate takva oboljenja.
Aplikacija hijaluronske kiseline u mokraćni mjehur pomaže obnavljanju i regeneraciji GAG sloja, jača zaštitu stijenke mokraćnog mjehura te ublažava tegobe.

Hyacyst liječnik aplicira u mokraćni mjehur pomoću tankog katetera koji se odmah nakon aplikacije odstranjuje. U mokraćnom mjehuru pripravak treba zadržati barem 30-40 minuta, nakon čega se izmokri. Odmah nakon aplikacije pacijent se može normalno kretati.
Procedura je jednostavna, bezbolna, sigurna i jako se dobro podnosi. Može se javiti blaga i kratkotrajna nelagoda vezana uz postavljanje urinarnog katetera. Terapija je vrlo učinkovita, što pokazuju brojne kličke studije. Preporuka je tretman provoditi tijekom četiri uzastopna tjedna. Daljnje primjene su individualne i provode se jednom mjesečno sve dok se simptomi potpuno ne povuku. Olakšanje se može osjetiti već nakon prve aplikacije, no značajno poboljšanje realno je očekivati nakon završetka tjednih aplikacija, odnosno nakon primljene četiriju doza. Hyacyst je registriran u EU i nosi oznaku CE, koja potvrđuje da proizvod ispunjava zahtjeve koje određuje europsko zakonodavstvo.

Detalje potražite u našoj Abecedi usluga. (link na uslugu)