O nama

Poliklinika Sunce najveći je privatni zdravstveni sustav u našoj zemlji, koji je s radom započeo 1998. godine. Jedinstven i razgranat sustav čini sedam Poliklinika u Hrvatskoj, u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu i Varaždinu te Poliklinika Sunce – Agram u Sarajevu. Do sada je u ovaj sustav uloženo 400 milijuna kuna.

 

Popis registriranih djelatnosti u Poliklinici Sunce je uistinu širok. Poliklinika pruža medicinske usluge, pretrage i dijagnostičke postupke iz područja interne medicine, kirurgije, citologije, radiologije, otorinolaringologije, ginekologije, urologije, neurologije, medicine rada, oftalmologije, dermatovenerologije, pedijatrije, ortopedije, psihijatrije, fizikalne medicine i rehabilitacije te laboratorijske dijagnostike.

 

„Poliklinika prati najnovije zdravstvene trendove i pruža cjelovitu zdravstvenu uslugu od prevencije i dijagnostike do liječenja. Brza i kvalitetna usluga te individualan pristup svakom klijentu, imperativi su na kojima temeljimo svoje poslovanje. Svojim korisnicima i osiguranicima godišnje pružamo više od 1.000.000 medicinskih usluga“, ističe dr. sc. Mladen Jukić, dr. med., FESC,FSCCT – Glavni ravnatelj Poliklinike Sunce.

 

Kvalitetna i brza usluga temelji se na vrhunskim medicinskim stručnjacima i suvremenoj medicinskoj opremi.

 

U sustavu Poliklinike Sunce o Vama brine 174 stalno zaposlenih zdravstvenih djelatnika, od toga 53 liječnika specijalista i subspecijalista. Svi liječnici prolaze kontinuiranu stručnu edukaciju, uz stručno usavršavanje u zemlji i inozemstvu. Pored ugodnog i modernog interijera, Poliklinike Sunce opremljene su najsuvremenijom dijagnostičkom opremom dostupnom na svjetskom tržištu. Potvrđuje to i Poliklinika Sunce na zagrebačkom Trnju koja je rangirana među sto najbolje opremljenih poliklinika u svijetu.

Izdvojili bismo:

 • 4 MSCT uređaja, 64-slojni i 32-slojni
 • 6 MR uređaja, jakosti 1,5 T
 • 8 digitlnih mamografskih uređaja
 • 9 digitalnih RTG uređaja, od čega je 1 dijaskopski

  „Zahvaljujući interdisciplinarnom pristupu, trajnoj edukaciji i timskom radu liječnika uz svakodnevno korištenje najsuvremenije dijagnostičke opreme, Poliklinika Sunce prva je u Republici Hrvatskoj pokrenula neke dijagnostičke i terapijske postupke kao što su MSCT koronarografija, te MSCT screening srca i pluća“, naglašava dr. Jukić.

   

  Osnovni je zadatak Poliklinike, kroz pravovremenu prevenciju, spriječiti razvoj bolesti ili je otkriti u što ranijoj fazi te izbjeći dugotrajnu i iscrpljujuću dijagnostiku i liječenje, a s ciljem ozdravljenja i održavanja kvalitete života. U svakodnevnoj komunikaciji kako sa svojim pacijentima tako i sa širom javnosti, Poliklinika Sunce nastoji podizati svijest o brizi za vlastito zdravlje, educirati o zdravom načinu života, prepoznavanju rizičnih faktora, važnosti redovitih sistematskih pregleda te potrebi preventivnih pregleda, posebice ciljanih preventivnih pregleda usmjerenih prema najčešćim uzročnicima bolesti i smrtnosti u suvremenom svijetu.

  Formiranjem novog i sveobuhvatnog pogleda na vlastito zdravlje, Poliklinika Sunce želi Vam omogućiti duži, kvalitetniji i sretniji život.