Ozonom protiv bolne kralježnice

Što je uzrok Vaše boli?

Promjene na kralježnici najčešće su posljedica tzv. degenerativnih promjena. Radi se o promjenama na trupovima kralježaka, diskovima i malim zglobovima koji se nalaze između pojedinih kralježaka te na sustavu ligamenata kralježnice.

 

Koga sve muči bolna kralježnica? Kako se liječiti?

Za liječenje i smanjivanje boli kod ovih stanja sve se više koriste tzv. minimalno invazivni zahvati. Radi se o precizno vođenim zahvatima gdje se iglama ili instrumentima vrlo malog promjera ciljano obavljaju različite intervencije na intervertebralnom disku, živcima kralježnice, malim zglobovima ili drugdje.

 

INFILTRACIJA OZONOM – minimalno invanzivni zahvati

Ozon je plin koji ima razmjerno široku primjenu u medicini i jedan je od najmoćnijih protuupalnih sredstava za liječenje boli kralježnice. Uz to, ozon ima i druga pozitivna djelovanja kod degenerativnih promjena na kralježnici. Ozon liječi bolnu kralježnicu. Uz precizno navođenje radiološkim uređajima (RTG dijaskopija ili CT), iglama vrlo malih promjera (ispod 1mm) izravno na mjesto bolnosti inicira se vrlo mala količina ozona (3 do 5 ml).
U količinama i koncentracijama koje se koriste kod ovih zahvata ozon nema poznatih štetnih učinaka. Zbog ciljane primjene izuzetno male količine lijeka, njegovo je djelovanje strogo ograničeno i vrlo efikasno. Moguće komplikacije zahvata svode se na komplikacije uboda i jednake su onima koje se mogu javiti kod, primjerice vađenja krvi ili primjene tzv. intramuskularnih injekcija. Štoviše, promjer igli koje se koriste, manji je od onih kod spomenutih zahvata.