Voćni koktel

20 ml soka od naranče 100 ml soka od jabuke 20 ml soka od višnje 10 kockica leda pola limuna pola naranče malo šećera   Čaše prigodne za koktele umočite vrhovima u vodu, pa zatim u šećer. Zdrobite led. U shaker stavite sok od jabuke i naranče te led i promiješajte. Napitak ulijte u čaše, ali pritom pazite na šećer […]

Tjestenina s kozicama

200 – 250 g tjestenine (široki rezanci) 250 g kozica 1 glavica crvenog luka 2 režnja češnjaka sol, papar, list peršina, bosiljak 2 dcl vrhnja za kuhanje   Tjesteninu stavite kuhati u uzavrelu vodu i dodajte soli i nekoliko kapi maslinovog ulja. Za to vrijeme na maslinovo ulje stavite pirjati nasjeckani luk. Kada omekša dodajte očišćene kozice. Kozicama je dovoljno […]

Čips od jabuke

500 g jabuka 1 žlica cimeta   Jabuke operite, odvojite sredinu s košticama i izrežite na tanke ploške. Kako bi dobili tanke listiće, pokušajte rezati šnite s gulilicom za krumpir ili ribežom za svježi kupus. Jabuke posložite na papir za pečenje, lagano pospite mješavinom smeđeg šećera i cimeta i stavite u pećnicu na 100°C na 40 minuta, tada jabuke okrenite […]

Juha od rajčica

1 kg rajčica (svježih ili konzerviranih) 1 češanj češnjaka 1 žlica brašna 1 lovorov list bosiljak, sol i papar   Rajčice nasjeckati i staviti da se kuhaju u litri vode oko 15 minuta. Nakon toga ih propasirati, a u sok od rajčica umiješati brašno, prethodno razrijeđeno u šalici s malo vode. Prokuhati, da se juha malo zgusne. Dodati sve začine […]