Kemijski piling

Što su kemijski pilinzi?

Postoje brojne organske kiseline koje se primjenjuju u svrhu kemijskih pilinga (glikolna kiselina, mandelična, piruvična, trikloroctena kiselina). Prema dubini svog djelovanja, kemijski pilinzi se dijele na: površinske, srednje duboke i duboke.

Kada trebate tretmane kemijskim pilinzima?

Kemijski pilinzi se koriste u svrhu uklanjanja nepravilnosti kože poput hiperpigmentacija, ožiljaka, proširenih pora, površinskih i dubokih bora te ublažavanja znakova starenja kože. Brojna istraživanja govore u prilog pojačanoj sintezi kolagena i poboljšanja tonusa kože primjenom ove metode. Odabir vrste kemijskog pilinga ovisi o vrsti promjene koja se tretira.

Što tretman kemijskim pilinzima obuhvaća?

Tretman kemijskim pilingom obuhvaća nanošenje odgovorajuće organske kiseline ovisno o promjeni koja se tretira, nakon čega slijedi njezino uklanjanje i neutralizacija. Postupno, svakim tretmanom se koriste više koncentracije kiseline i produžava se vrijeme do neutralizacije. Osjećaj za vrijeme provođenja samog tretmana je blagi osjećaj peckanja kože. Treatmani se provode kada nema sunčanih razdoblja, te se ponavljaju ovisno o jačini samih preparata, u razdoblju od 3-6 tjedana. Nakon provedenog tretmana očekivana reakcija je prolazno crvenilo kože i ljuskanje koje je blago i ne utječ e na svakodnevne obaveze. Po provedenom tretmanu obavezno je korištenje neutralnih emolijensa za njegu kože i kreme s visokim zaštitnim faktorom SPF50+.

Kako se pripremiti?

Nije potrebna posebna priprema.