Kompjutorizirana perimetrija, vidno polje

Što je kompjutorizirana perimetrija?

Kompjutorizirana perimetrija je test sposobnosti registriranja svjetlosnog signala koji se pokazuje unutar kupole perimetra.

Kada trebate kompjutoriziranu perimetrija?

Testiranje vidnog polja koristi se kao važna dijagnostička pretraga kod traumatskih i toksičnih oštećenja vidnog živca, oštećenja nastalih kod trzajnih ozljeda (najčešće nakon prometnih nesreća), oštećenja nakon multiple skleroze, tumora mozga i moždanog udara te drugih stanja s ispadima u vidnom polju (glavobolje/migrene, vrtoglavice). Izgled vidnog polja, odnosno ispadi u vidnom polju, mogu biti važna smjernica liječniku u postavljanju konačne dijagnoze ili isključivanju neke bolesti, odnosno pokazatelj potrebe za dodatnom dijagnostičkom obradom.

Što obuhvaća kompjutorizirana perimetrija?

Na kompjutoriziranom perimetru testira se sposobnost da registrirate svjetlosni signal koji Vam se pokazuje unutar kupole perimetra. Kada zamijetite svjetlosni impuls, pritisnete tipku.

Kako se pripremiti?

Donijeti naočale za blizinu i nalaze iz kojih se vidi zbog čega se testira vidno polje kako bi se mogao odabrati program testa na kompjutoriziranom uređaju.