Mezoterapija

Što je mezoterapija?

Mezoterapija je metoda koja se temelji na unosu aktivnih tvari putem brojnih uboda sitnim iglicama u površni dio kože. Preparati za mezoterapiju su raznovrsni, ovisno o indikaciji, većina je učinkovita u borbi protiv znakova starenja – opuštene kože, površinskih bora ili nedovoljne elastičnosti te umornog izgleda kože. Za potpunu obnovu kože potrebno je od 4 do 6 tjedana. Preporuka je ponoviti tretman svakog ili svakog drugog tjedna za maksimalnu učinkovitost mezoterapije u ukupnom broju od 3-5 tretmana.

Kada trebate mezoterapiju?

Ovisno o indikaciji i problemu koji se tretira, danas se mezoterapija koristi u brojnim indikacijam: u terapiji lica (opuštenosti tonusa kože, sitnih bora, hiperpigmentacija, melasmi), problemima vlasišta (opadanja kose) kao i tijela (celulita, lokaliziranih nakupina masnog tkiva).

Što obuhvaća mezoterapija?

Liječnik će odrediti najadekvatniji proizvod prema zahtjevu klijenta i predložiti će najpogodniji tretman. Prije samog tretmana potrebno je ukloniti šminku s lica, a potom kožu dezinficirati. Iako je za većinu klijenata ovaj tretman bezbolan moguća je aplikacija lokalnog anestetika u obliku kreme. Koriste se najtanje igle kojima se aktivna tvar injicira u gornje slojeve kože različitim tehnikama te ubodi nisu bolni i nelagodni. Cilj je da se s površinskim ubodima sastojci ravnomjerno rasporede površno po koži. Nakon tretmana klijent se može neometano vratiti svakodnevnim obavezama.

Kako se pripremiti?

Nije potrebna posebna priprema. Tijekom idućih 12 sati treba izbjegavati ekstremne temperature, saune ili direktno izlaganje UV zrakama.