PRP (platelet rich plasma) tretman

Što je PRP (platelet rich plasma) tretman?

PRP (platelet rich plasma) predstavlja tretman pomlađivanja kože vlastitom krvnom plazmom. Obuhvaća izdvajanje pročišćenog dijela vlastite krvi – plazme u kojem se nalaze najvrijedniji sastojci krvi, faktori rasta kao i matične stanice, koji imaju snažan učinak na pomlađivanje i regeneraciju kože te na sam proces neokolageneze odnosno stvaranja novog kolagena.

Kada trebate PRP (platelet rich plasma) tretman?

PRP (platelet rich plasma) tretman se preporuča svim osobama koje žele osvježiti svoj izgled te pomladiti područje lica, vrata, dekoltea i šaka. Ostale indikacije za primjenu ovog tretmana su opadanje kose kao i terapija atrofičnih ožiljaka na licu nakon akni. Potrebno je naglasiti kako se radi o potpuno prirodnom tretmanu koji se ponavlja ovisno o indikaciji nakon nekoliko tjedana ili mjeseci te iako se rezultati mogu vidjeti vrlo brzo, za konačan rezultat potrebno je pričekati dva do tri mjeseca. Optimalno je ponoviti terapiju kroz 2-3 mjeseca te se potom nastavlja terapija održavanja 1-2 puta godišnje. Vrlo često se PRP (platelet rich plasma) tretman kombinira s ostalim tretmanima kao što su dermarolleri kao i mezoterapija kako bi se maksimalno pojačao učinak tretmana te kako bi sam efekt bio dugotrajniji.

Što obuhvaća PRP (platelet rich plasma) tretman?

Tretman se provođi vađenjem krvi u specijalnim epruvetama namijenjenim ovom tretmanu koje omogućuju izoliranje i koncentriranje plazme, nakon čega se provodi centrifugiranje kako bi se izdvojila plazma te injiciranje tankom iglom u tretirano područje (lice, vrat, dekolte, šake, vlasište). Tretman je u pravilu bezbolan, međutim za osjetljivije klijente moguća je prethodna primjena lokalnog anestetika u obliku kreme. Tretman se ovisno o indikaciji ponavlja za dva do tri mjeseca (pomlađivanje lica i vrata) ili svaka tri tjedna (opadanje kose).

Kako se pripremiti?

Nije potrebna posebna priprema.