UZV CD testisa

Što je UZV CD testisa?

UZV CD testisa je ultrazvučni pregled testisa s primjenom ultrazvučne tehnologije u svrhu pomne i kvalificirane analize testisa, krvožilnog arterijskog i venskog raspleta u testisima i mošnjama te analize ostalih okolnih struktura mošnji (epididimisa, funikulusa, venskih spletova itd.). Visoka kvaliteta UZV prikaza čini ovaj pregled metodom primarnog izbora i omogućuje brzo i kvalitetno urološko liječenje.

Kada trebate UZV CD testisa?

UZV CD testisa trebate tijekom urološke obrade akutnih ili kroničnih bolova u mošnjama kao i evidentnih upalnih procesa, smetnji mokrenja, obrade muške neplodnosti te u slučajevima sumnje na razvoj tumora testisa i u slučajevima akutne traume ili posttraumatskih stanja mošnji (stanja nakon udaraca, zgnječenja, sportskih povreda i sl.). Neka od ovih stanja nose visoki rizik za zdravlje i život pacijenta te moguću neplodnost muškarca te ih treba na vrijeme
dijagnosticirati kako bi se provelo uspješno liječenje.

Što obuhvaća UZV CD testisa?

Prilikom pregleda se analiziraju meka tkiva obje ingvinalne regije, hvatišta mišića za zdjelične kosti kao i sve strukture mošnji (testisa, epididimisa, venskog raspleta i arterijskog raspleta i protoka krvi). Pregled je bezbolan i potpuno neškodljiv.

Kako se pripremiti?

Nije potrebna posebna priprema.